Uitgelicht

De serie Fryslân 4045 | Wat de oarloch mei ús die is nu ook op DVD verkrijgbaar. De prijs is € 14,95 per stuk, exclusief verzendkosten. U kunt de DVD per mail bestellen bij producent Wij van PS door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw adresgegevens en telefoonnummer, o.v.v. Fryslân 4045.

Lees meer...

"Vooral op zondag, dus vandaag ben ik onwennig. Als ik er aan denk dat ze bij ons thuis lekker bij de koffietafel zitten en vanmiddag beste aardappels met vlees krijgen, dan voel ik hoe ondankbaar ik altijd ben geweest. Zal ik nog eens thuiskomen? Ik weet het niet, maar ik geloof dat ik op den duur onmogelijk vol zal kunnen houden. Gisteren is er al iemand overleden. Het eerste slachtoffer. Er zullen ongetwijfeld meer volgen. Je wordt hard hier. Alleen als ik nu aan huis denk, aan moeder, vader, Piet en de anderen en natuurlijk ook aan Maartje en haar moeder, zuster en oom, bekruipt mij een gevoel van wanhoop. Dan zou ik zo graag nog eens bij hen zijn."

Lees meer...

In de Potgieterstraat in Leeuwarden zat vanaf 1942 het echtpaar Hartog en Rosetta Beem ondergedoken. Deborah Veendorp, leerlinge van groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool aan de Fonteinstraat, woont nu in het huis waar vader en moeder Beem een veilig onderkomen vonden.

Lees meer...